Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αφιέρωμα: ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ Δράμας !




"Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά, η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα ξεκινά κι εφέτος! Η Ονειρούπολη, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων θα φιλοξενήσει για ένα μήνα περισσότερες από 200 διαφορετικές δράσεις μεταφέροντάς μας σε μια παραμυθένια γιορτινή ατμόσφαιρα και δημιουργώντας ένα φανταστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους!" 



"Όλοι τα Χριστούγεννα θέλουμε χαρά, δώρα μα πάνω απ' όλα διασκέδαση! Πώς και πού μπορούμε να τα βρούμε; Μα φυσικά στην μοναδική, εκπληκτική και φανταστική "Ονειρούπολη" της Δράμας!" 



"Όλοι θέλουμε κάποια στιγμή της ζωής μας να πάμε στο χωριό του Άι - Βασίλη. Στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας εφέτος μπορούμε να πάμε σε ένα μέρος που θα έχει σπιτάκια με γλυκά, με δώρα, με χιλιάδες παιχνίδια, με καράβια που πετάνε,, με τεράστιες τσουλήθρες και μ' ένα τεράστιο παγοδρόμιο. Ένα τέτοιο μέρος βρίσκεται στην Δράμα! Βρίσκεται στον Δημοτικό κήπο της Δράμας και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χιλιάδες παιδιά τρέχουν εδώ κι εκεί με γλυκά στα χέρια τους, με μπαλόνια και μ' ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους!"



"Τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας φιλοξενούμε την Ονειρούπολη. Το ξεκίνημα έγινε από το Δήμο και τους τοπικούς παράγοντες και με εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων. Η Ονειρούπολη εδώ και χρόνια μας προσφέρει τη χαρά για τον ερχομό των Χριστουγέννων και μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία. Προσκαλώ όλους τους ανθρώπους να γνωρίσουν τη μαγεία που εκπέμπει η Ονειρούπολη την ομορφιά της που μας εκπλήσσει.  Σας περιμένουμε όλους για πολύ όμορφες στιγμές. Ελάτε και ζήστε το όνειρο!"



"Η Ονειρούπολή κι εφέτος θα έχει στολισμένα μαγαζάκια με ζαχαρωτά, παγοδρόμιο με αληθινό πάγο, ένα μεγάλο καράβι σαν κούνια που θα σας ξετρελάνει, μια μηχανή που θα σε ανεβάζει ψηλά και θα σε κατεβάζει κάτω απότομα, live μουσική και συναυλίες κάθε βράδυ!" 



"Η Ονειρούπολη της Δράμας είναι η μεγαλύτερη γιορτή με τις περισσότερες δωρεάν παροχές! Στα σπιτάκια μπαίνουν τα παιδιά και οι εθελοντές τα βοηθούν να κάνουν τη δραστηριότητα που παρέχει το κάθε σπιτάκι. Τα σπιτάκια λέγονται: το σπίτι του Άη Βασίλη, το παραμυθόσπιτο και ο κινηματογράφος της Ονειρούπολης, το ταχυδρομείο της Ονειρούπολης, το Ατελιέ των Ξωτικών, το Εργαστήρι του Άη Βασίλη, τα Ζαχαραμαγειρέματα της Ονειρούπολης, το σπίτι του Αρκτούρου, το Εργαστήρι των Κατασκευών, το σπιτάκι του Χαμόγελου του Παιδιού, το σπιτάκι "Ευχές on line" και πολλά άλλα! Η Ονειρούπολη είναι κάτι ξεχωριστό!"



"Τρενάκια θα κάνουν βόλτες στην πόλη μας, παραμύθια θα ζωντανέψουν στο τούνελ του παραμυθιού, Ο Μάγος του Οζ θα φέρει την Ντόροθι και τους φίλους της, καρουζέλ, δωμάτια ψευδαίσθησης, μετεωρολγικός σταθμός, ποδήλατα για παραγωγή ηλεκτρισμού, λούνα παρκ, στέκι Νέων Τεχνολογιών και χίλια δυο άλλα! Μαγεία! Υπέροχα! Χριστούγεννα χωρίς Ονειρούπολη, δεν γίνονται!!!" 



"Στην Ονειρούπολη διασκεδάζουν μικροί και μεγάλοι με την ψυχή τους! Μπορείτε να πάτε στο σπιτάκι του Άη Βασίλη και να φωτογραφηθείτε μαζί του. Μάλιστα εάν είστε καλά παιδιά θα σας δώσει και καραμέλες με ό,τι γεύση επιθυμείτε! Μην χάσετε την εφετινή Ονειρούπολη! Ελάτε με τους φίλους σας. Άλλωστε η καλύτερη συντροφιά για τα Χριστούγεννα είναι οι φίλοι. Καλά Χριστούγεννα! Το Πνεύμα των Χριστουγέννων να λάμπει στις καρδιές όλων σας!"




"Η Ονειρούπολη κάθε χρόνο γίνεται και πιο όμορφη, πιο ενδιαφέρουσα, πιο παραμυθένια! Κάθε χρόνο μια νέα γιορτή, μια εμπειρία μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων γεμάτη χαμόγελα και όνειρα! Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς κομμάτι αυτού του χριστουγεννιάτικου σκηνικού θα σας προτείναμε να πάρετε τη μικρή ή την μεγάλη παρέα σας και να "ανηφορίσετε" προς την πόλη της Δράμας"



"Σας καλούμε να επισκεφθείτε την Ονειρούπολη της Δράμας. Δεν το λέμε επειδή είμαστε Δραμινοί και θέλουμε να παινέψουμε την πόλη μας! Αρκεί να ρωτήσετε κάποιον που την επισκέφθηκε και κυρίως να ρωτήσετε τα παιδιά. Φανταστείτε ότι βρίσκεται μέσα σ' ένα καταπράσινο πάρκο. Και όλη αποτελείται από ξύλινα σπιτάκια. Ειδικά μάλιστα αν είστε τυχεροί και είνα χιονισμένη, τότε μιλάμε για ένα μαγευτικό τοπίο. Η Ονειρούπολη είναι ένα όνειρο!"




"Σας περιμένουμε στη Δράμα, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων για να ζήσετε από κοντά την Ονειρούπολη, το χωριό του Άη Βασίλη. Είμαστε βέβαιοι πως η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη και θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά σας!"



ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 

ΔΡΑΜΑΣ ! ! !

[Τα κείμενα είναι αποσπάσματα από τα άρθρα που έγραψαν οι μαθητές μου στην φανταστική εφημερίδα μας για την Ονειρούπολη της καρδιάς μας το σχολικό έτος 2012-13]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας ...!